Home Wie-is-wie Aelön Messiaen

Aelön Messiaen

Voorzitter

Aelön Messiaen, 24 jaar, is geboren en getogen in Petegem. Onder zijn voorzitterschap leeft en breidt Jong N-VA uit in Deinze.

Hij studeerde aan het Sint-Hendrikscollege in Deinze en werkt nu bij de Luchtmacht als weerman. Daarnaast zit hij in zijn 3de Bachelor Politieke Wetenschappen aan de UGent. Tussen de weersvoorspellingen en het studeren door vindt hij nog de tijd om zich te engageren op vele vlakken. Hij is bekend met het Jeugd Rode Kruis, de Judoclub Kiawazu, de badmintonclub van Deinze en de jeugdraad waar hij ondervoorzitter was. Momenteel engageert hij zich in de muziekschool voor pianolessen, de Gezinsbond van Petegem, badmintonclub Astene en uiteraard (Jong) N-VA Deinze.

Ook bij N-VA heeft hij al enige ervaring. Naast eerst regiocoördinator te zijn geweest voor Jong N-VA Meetjesland & Leie-Schelde heeft Aelön 2 jaar lang gezeteld in de nationale Raad van Bestuur van Jong N-VA waaronder het merendeel als internationaal secretaris. Momenteel is hij ook bestuurslid bij Jong N-VA Leie-Scheldestreek, de studentenvereniging Jong N-VA Ugent en is hij de communicatieverantwoordelijke van N-VA Deinze.

Als meteoroloog heeft hij een grote interesse in het klimaatdebat. Zo is hij verheugd met de bewustwording omtrent de klimaatopwarming maar hoopt hij wel dat de realistische kijk niet vergeten wordt. Voorts trekken de thema’s jeugd en veiligheid ook zijn aandacht. Met Aelön kan je het best afspreken in een gezellig café.