Home Nieuws Jong N-VA wil kampvervoer betaalbaar houden voor jeugdbewegingen uit Nevele
24
mei
2020

Jong N-VA wil kampvervoer betaalbaar houden voor jeugdbewegingen uit Nevele

Met de zomer voor de deur vertrekken straks opnieuw heel wat jeugdbewegingen op zomerkamp. Iedereen hoopt uiteraard dat ondanks het coronavirus deze kampen mogen doorgaan. Onder hen ook de jeugdbewegingen uit Deinze en Nevele, die kunnen rekenen op heel wat logistieke steun vanuit de stad zoals het kampvervoer. 

“Voor de fusie was duidelijk dat er een groot verschil was in mate van logistieke ondersteuning tussen Nevele en Deinze. Een gelijkschakeling van deze middelen zorgt er echter voor dat de jeugdbewegingen uit Nevele een grote onverwachte verandering doormaken, ondanks het vele werk van de jeugddienst en de jeugdraad om hierin tot een consensus te komen” zegt voorzitter Aelön Messiaen.

“Met Jong N-VA vinden we het logisch dat elke jeugdbeweging in verhouding over dezelfde middelen kan beschikken, maar we merken dat het verschil voor Nevelse jeugdbewegingen ineens heel groot wordt. Bovendien moeten we ook rekening houden met de moeilijke situatie waarin de jeugdbewegingen zich bevinden. Het coronavirus houdt ook hen in bedwang, zo kunnen ze geen activiteiten organiseren om de kas te spijzen en hebben ze geen mogelijkheid om met transportfirma’s te onderhandelen over een gunstige prijs. Onze erevoorzitter en gemeenteraadslid Matthias Neirynck nam contact op met het stadsbestuur om hen op te roepen rekening te houden met deze situatie” aldus Messiaen.  

Volgens raadslid Neirynck moet het stadsbestuur inspanningen doen om de kostprijs voor kampvervoer te drukken. “Het zou heel jammer zijn dat de rekening voor het kampvervoer aan de jeugdbewegingen gepresenteerd wordt en bijgevolg zal leiden tot een prijsstijging voor de leden. Dat scenario moeten we absoluut vermijden want ieder lid heeft recht op een betaalbaar kamp” besluit Neirynck.