Home Nieuws Jong N-VA Deinze-Nevele kiest nieuw bestuur
10
nov
2019

Jong N-VA Deinze-Nevele kiest nieuw bestuur

Ruben Van Gilsen

De N-VA jongeren van Deinze en Nevele hebben een nieuw bestuur gekozen. Aelön Messiaen, meteoroloog bij de Luchtmacht en student Politieke Wetenschappen uit Petegem zal ook de komende twee jaar de afdeling leiden als voorzitter. Hierbij wordt hij bijgestaan door ondervoorzitter Gauthier Moreels, student Handelswetenschappen. Ruben Van Gilsen, die Toegepaste Economische Wetenschappen studeert, neemt opnieuw de functie van secretaris op. Maxime Campe, Ybe Leyman, Yaron Messiaen, Andreas Schollier en Guillaume Vienne vervolledigen het bestuur. Matthias Neirynck, die zich jarenlang inzette voor Jong N-VA Deinze, wordt erevoorzitter.
 
“Nog geen twee jaar geleden zijn we met enkele enthousiastelingen dit project gestart. We hadden het gevoel dat de drempel tussen jongeren en politici te groot was waardoor enkele goede ideëen en bekommernissen van de jeugd niet tot bij de juiste personen terechtkwamen. Als jongerenpartij willen we deze drempel overbruggen en fungeren als aanspreekpunt voor alle jongeren in onze stad. Met deze sterke bestuursploeg die bestaat uit een mix van Deinze -en Nevelaars hebben de deelgemeenten steeds een vertegenwoordiging bij ons. Want luisteren naar wat er op straat leeft, dat is politiek” aldus Aelön.
 
“Klopt”, vult secretaris Ruben aan. “Naast het feit dat we op een toegankelijke manier aan politiek willen doen, vinden wij het ook belangrijk dat we voldoende ruimte laten voor plezier en vertier. Zo houden wij onze vergaderingen bij voorkeur in een lokaal cafeetje zodat we achteraf nog gezellig kunnen napraten.”