Home Nieuws Jong N-VA Deinze kiest nieuw bestuur
01
dec
2021

Jong N-VA Deinze kiest nieuw bestuur

Ybe Leyman
Bestuur Jong N-VA Deinze

De jongeren van N-VA Deinze hebben een nieuw bestuur gekozen. Aelön Messiaen, meteoroloog bij de Luchtmacht en student Politieke Wetenschappen uit Petegem zal de komende twee jaar de afdeling leiden als voorzitter. Hij zal hierbij  worden bijgestaan door ondervoorzitster Ybe Leyman, studente Communicatie. De functie van secretaris gaat voor de komende twee jaar naar Maxime Campe. Verder wordt het bestuur vervolledigd door Ruben Van Gilsen, Yaron Messiaen, Andreas Schollier, Guillaume Vienne, Mathieu Vuylsteke en Simon Vandenhende. Mathias Neirynck, die zich jarenlang inzette voor Jong N-VA Deinze, is erevoorzitter. 

“Vier jaar geleden zijn we met enkele enthousiastelingen in de politiek gestapt. We hadden het gevoel dat de drempel tussen jongeren en politici te groot was waardoor enkele goede ideeën en bekommernissen van de jeugd niet tot bij de juiste personen terechtkwamen. Ondertussen zijn we geëvolueerd tot een goed geoliede machine. Met deze sterke bestuursploeg die bestaat uit een mix van Deinze -en Nevelaars hebben de deelgemeenten steeds een vertegenwoordiging bij ons. Want luisteren naar wat er op straat leeft, dat is politiek” aldus Aelön.

“Klopt”, vult ondervoorzitster Ybe aan. “We doen op een toegankelijke manier aan politiek en er plaats voor plezier en vertier. Zo houden wij onze vergaderingen bij voorkeur in een lokaal cafeetje zodat we achteraf nog gezellig kunnen napraten. En uiteraard willen we ook de komende jaren gezellige activiteiten blijven houden die openstaan voor iedereen. Onze recente succesvolle quiz is daar het beste voorbeeld van.”